Pirinçli Yoğurt Çorbası (+8 Ay)

Pirinçli Yoğurt Çorbası (+8 Ay) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı su
- Tereyağ
- 2-3 kol dereotu
Pirinçli Yoğurt Çorbası (+8 Ay) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinç ve suyumuzu tencereye koyalım ve pirinçler yumuşayana kadar haşlayalım.
- Pirinçler haşlanmak üzereyken bir kaba yoğurt, un, yumurta sarısı ekleyip çatal ile çırpalım. Topak topak kalmamalı. Karışıma yarım çay bardağı su ekleyerek tekrar çırpalım.
- Haşlanan pirinçimizin üzerine karışımı yavaşça dökelim. Kaynayana kadar daima karıştıralım kesilmemesi için.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım karıştırmayı bırakalım.
- Tavada tereyağ ve küçük küçük doğranmış dereotunu kavuralım çorbamıza ekleyelim.
- 2-3 dk kaynadıktan sonra ocağımızın altını kapatalım. (vitamini gitmemesi için çok kaynatmıyoruz. ) çorbamız hazır. Miniklere afiyet olsun 💙.
Pirinçli Yoğurt Çorbası (+8 Ay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
