Pirinçli Enginar

Pirinçli Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar kalbi
  • 2 limonun suyu
  • 4 kol taze soğan
  • Yarım demet dere otu
  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • Pul biber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Pirinçli Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enginarlar yıkanıp ince ince doğranır.
  2. Kararmaması için çabucak tencereye limon suyu ve biraz suyun içine konur.
  3. Zeytinyağı tuz ve pul biber ek edilir.
  4. Kısık ateşte az su ile, suyu denetimli koyarak pişirilmeye başlanır.
  5. Yumuşamaya başlayınca ( 15-20 dk) taze soğan ek edilir.
  6. Soğanlardan beş dakika sonra pirinç yıkanır ve eklenir.
  7. Arada çok azar azar su ek edilir.
  8. Dere otunun yarısı tencereye eklenir.
  9. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
  10. Piştikten sonra üzerine zeytinyağ ve kalan dere otu konur. Ilık servis edilir.

Pirinçli Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonful
Lokum İrmik Helvası
Sebzeli Tavuk (8+ Ay)
Öğrenci Bütçeli Leziz Salata
Frambuaz Soslu Muhallebi
Çok Lezzetli Yulaf Poğaça
Hdabla | © 2025 |