Pirinçli Enginar
Pirinçli Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet enginar kalbi
- 2 limonun suyu
- 4 kol taze soğan
- Yarım demet dere otu
- 4 yemek kaşığı pirinç
- Pul biber
- Tuz
- Zeytinyağı
Pirinçli Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Enginarlar yıkanıp ince ince doğranır.
- Kararmaması için çabucak tencereye limon suyu ve biraz suyun içine konur.
- Zeytinyağı tuz ve pul biber ek edilir.
- Kısık ateşte az su ile, suyu denetimli koyarak pişirilmeye başlanır.
- Yumuşamaya başlayınca ( 15-20 dk) taze soğan ek edilir.
- Soğanlardan beş dakika sonra pirinç yıkanır ve eklenir.
- Arada çok azar azar su ek edilir.
- Dere otunun yarısı tencereye eklenir.
- Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine zeytinyağ ve kalan dere otu konur. Ilık servis edilir.
Pirinçli Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






