Pirinçli Bulgurlu Reyhanlı Zeytinyağlı Dolma
Pirinçli Bulgurlu Reyhanlı Zeytinyağlı Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı Midyat bulguru
- 1 adet kuru soğan
- 2 dış sarımsak
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber toz şeker
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 2 çay kaşığı kuru reyhan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz dereotu
Sebzeleri:
- 4 adet dolmalık biber
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 8-10 adet taze asma yaprağı
- 1 adet domates
Kapak için:
- 1 adet domates
Suyu için :
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Pirinçli Bulgurlu Reyhanlı Zeytinyağlı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci ,bulguru yıkayıp derin bir kaba koyalım.
- Yemeklik doğranmış soğanı ,sarımsağı koyalım, maydanozu ,dereotu koyalım karıştıralım.
- Tuz ,baharat serpelim.
- Zeytinyağı döküp karıştıralım.
- Biberlerin üzeri kapak halinde çıkaralım yıkayalım.
- Çekirdeği çıkarıp bir tabağa alalalım.
- Patlıcanları dört parmak eninde keselim.
- İçini oyalım tuz serpelim, kabakları tıpkı biçimde keselim, domatesi de üzeri kapak formda keselim içini oyalım.
- Asma yaprağı yıkayalım, su dolu tencerede 10 dk pişirelim.
- Süzgüye alalım bütün sebzelere yaptığımız dolma içi bir parmak eksik kalacak biçimde dolduralım.
- Kestiğimiz domatesle kapatalım tencereye dizelim.
- Asma yaprağı dolma içinden koyup saralım.
- Üzerine suyu için olan materyalleri karıştırıp gezdirerek dökelim, yağı da gezdirerek dökelim ,üzerine bir porselen tabak kapatalım, fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte denetim ederek bir saat pişirelim.
Afiyet olsun
Not : porselen tabağı dolmalar içi çiğdem olduğu için kapatıyorum hoş pişiyor.
Pirinçli Bulgurlu Reyhanlı Zeytinyağlı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










