Pirinçli Bulgurlu Reyhanlı Zeytinyağlı Dolma

Pirinçli Bulgurlu Reyhanlı Zeytinyağlı Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı Midyat bulguru
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dış sarımsak
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber toz şeker
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı kuru reyhan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz dereotu

Sebzeleri:

  • 4 adet dolmalık biber
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 8-10 adet taze asma yaprağı
  • 1 adet domates

Kapak için:

  • 1 adet domates

Suyu için :

  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Pirinçli Bulgurlu Reyhanlı Zeytinyağlı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci ,bulguru yıkayıp derin bir kaba koyalım.
  2. Yemeklik doğranmış soğanı ,sarımsağı koyalım, maydanozu ,dereotu koyalım karıştıralım.
  3. Tuz ,baharat serpelim.
  4. Zeytinyağı döküp karıştıralım.
  5. Biberlerin üzeri kapak halinde çıkaralım yıkayalım.
  6. Çekirdeği çıkarıp bir tabağa alalalım.
  7. Patlıcanları dört parmak eninde keselim.
  8. İçini oyalım tuz serpelim, kabakları tıpkı biçimde keselim,  domatesi de üzeri kapak formda keselim içini oyalım.
  9. Asma yaprağı yıkayalım, su dolu tencerede 10 dk pişirelim.
  10. Süzgüye alalım bütün sebzelere yaptığımız dolma içi bir parmak eksik kalacak biçimde dolduralım.
  11. Kestiğimiz domatesle kapatalım tencereye dizelim.
  12. Asma yaprağı dolma içinden koyup saralım.
  13. Üzerine suyu için olan materyalleri karıştırıp gezdirerek dökelim, yağı da gezdirerek dökelim ,üzerine bir porselen tabak kapatalım, fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
  14. Kısık ateşte denetim ederek bir saat pişirelim.

Afiyet olsun

Not : porselen tabağı dolmalar içi çiğdem olduğu için kapatıyorum hoş pişiyor.

Pirinçli Bulgurlu Reyhanlı Zeytinyağlı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Baharatlı Kuşbaşı Tavuk
Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması
Kremalı Kapya Biberli Erişte
Profiterol (Videolu)
Magnolia Puding
Fırında Sebzeli Misket Köfte
Hdabla | © 2025 |