Pirinç Pilavı Eşliğinde Tas Kebabı

Pirinç Pilavı Eşliğinde Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 650 gram dana kuşbaşı (yağsız)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 1,5 su bardağı su (oda sıcaklığında)
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Pirinç Pilavı Eşliğinde Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tencereye tereyağ konulur. Eridiği vakit etler üzerine konulur ve mühürlenir.
- Etler suyunu saldıktan sonra minik doğranmış soğan ve sarımsak eklenerek karıştırılır, pişmeye bırakılır.
- Etlerin lezzeti soğan ile özdeşleştikten sonra salça eklenerek güzelce karıştırılır.
- Ardından un eklenir ve karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapalı olarak birkaç dk pişmeye bırakılır.
- Üzerine yaz mevsiminde yapılacaksa rendelenmiş domates, kış mevsiminde yapılacaksa mesken üretimi konserve domates ek edilir.
- En son baharatlar ve su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
- Ocağın en küçük gözünde ve kısık ateşte en az 1 saat pişmeye bırakılır.Afiyet olsun🥰.
Pirinç Pilavı Eşliğinde Tas Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




