Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Haşlanmış mısır
  • 2 çay kaşığı tuz

Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı pirinç yıkanır.
  2. Sonra eriyen tereyağında pirinç kavrulur.
  3. Üstüne tuz, su ve süt eklenir.
  4. Süt eklenmesinin sebebi pirincin rengini beyaz tutmak.
  5. Ben su yerine et suyu kullandım.
  6. Pirinçler suyu çekmeye yakın mısır eklenir ve bir cins karıştırılır. Pilav pişme basamağında çok karıştırılmamalıdır yoksa lapalaşır.
  7. Sonra kısık ateşte pilavımız suyu çekene kadar pişmeye bırakılır.

Afiyet olsunnn.

Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilekli Cookie
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Domatesli Arpa Şehriye Pilavı
Trakya Usulü Büryan
Mercimek Köftesi
Kakaolu Çatlak Kurabiye
Murtuğa Kahvaltı Tarifi
Dereotlu Peynirli Rulo Çörek
Hdabla | © 2025 |