Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Haşlanmış mısır
- 2 çay kaşığı tuz
Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı pirinç yıkanır.
- Sonra eriyen tereyağında pirinç kavrulur.
- Üstüne tuz, su ve süt eklenir.
- Süt eklenmesinin sebebi pirincin rengini beyaz tutmak.
- Ben su yerine et suyu kullandım.
- Pirinçler suyu çekmeye yakın mısır eklenir ve bir cins karıştırılır. Pilav pişme basamağında çok karıştırılmamalıdır yoksa lapalaşır.
- Sonra kısık ateşte pilavımız suyu çekene kadar pişmeye bırakılır.
Afiyet olsunnn.
Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




