Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Haşlanmış mısır
  • 2 çay kaşığı tuz

Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı pirinç yıkanır.
  2. Sonra eriyen tereyağında pirinç kavrulur.
  3. Üstüne tuz, su ve süt eklenir.
  4. Süt eklenmesinin sebebi pirincin rengini beyaz tutmak.
  5. Ben su yerine et suyu kullandım.
  6. Pirinçler suyu çekmeye yakın mısır eklenir ve bir cins karıştırılır. Pilav pişme basamağında çok karıştırılmamalıdır yoksa lapalaşır.
  7. Sonra kısık ateşte pilavımız suyu çekene kadar pişmeye bırakılır.

Afiyet olsunnn.

Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karabuğday Kısır
Kuyruk Yağlı Etli Nohut Yemeği
Fırında Levrek (Mangal Tadında)
Şekersiz Kakaolu Islak Kek
Ciabatta Bread/Ciabatta Ekmeği
Tavuk Izgara (İster Mangalda İster Fırında)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet