Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su (veya et/tavuk suyu, daha lezzetli olur)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet küp şeker (isteğe bağlı)
Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci geniş bir kaba koyun ve nişastası gidene kadar birkaç defa suyla yıkayın.
- Üzerine sıcak su döküp 20 dakika kadar ıslatın.
- Daha sonra suyunu süzün.
- Tencereye tereyağı koyun, orta ateşte eritin.
- Süzdüğünüz pirinçi tencereye ekleyin.
- Pirinçler şeffaf bir görünüm alana kadar (yaklaşık 5 dakika) daima karıştırarak kavurun
- Kavrulan pirinçe 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin. (tavuk yahut et suyu kullanıyorsanız tıpkı ölçüde ekleyin. ).
- Tuz ve isteğe bağlı olarak küp şekeri ekleyin, karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın ve evvel orta ateşte, suyun kaynamasını bekleyin.
- Kaynadıktan sonra altını kısın ve kısık ateşte 10-12 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilavın altını kapattıktan sonra üzerine pak bir havlu yahut kağıt havlu koyup kapağını kapatın.
- 10-15 dakika dinlendirin.
- Bu, pilavın tane tane olmasını sağlar.
- Pilavı karıştırarak havalandırın ve sıcak servis edin.
- Yanında tavuk, et yahut zerzevat yemekleriyle olağanüstü bir ahenk sağlar.Afiyet olsun.
Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

