Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel sıvı yağını ve tereyağını tencere alalım.
- Ardından arpa şehriyeyi ekleyip güzelce kavuralım.
- Üstüne yıkadığımız pirinçleri dökelim ve 2 dakikada o denli kavuralım.
- Sonra tuzunu ekleyip suyunu ek edelim ve kaynamaya bırakalım kaynadıktan sonra kılık ateşte kapalı 15/20 dakika pişirelim.
- Pilavımız piştikten sonra servis tabağına allım afiyet olsun 😋😋😋.
Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




