Pırasalı Yulaf Börek/ Kek

Pırasalı Yulaf Börek/ Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4- 5 adet pırasa dalı
- 1 su bardağı yulaf
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 2 kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı chia tohumu
- 1 çorba kaşığı kabak çekirdeği
- Tuz
- Karabiber
Pırasalı Yulaf Börek/ Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 bardak yulaf içine sütümüz eklenerek yulafın yumuşaması sağlanır.
- Pırasalar ince ince doğranarak baharatlar eklenir ve bir hoş kavrulur.
- Ben içersine az kıyma da ekledim siz dilerseniz peynir ve maydanoz ekleyebilirsiniz.
- Yulaf harcına yumurtalar kabartma tozu tohumlar ve kavrulan iç harç eklenir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dökülür.
- 200 derecelik fırında 25 30 dk üzere kısa bir müddette güzel bir börek yada tuzlu kek ne diye hitap ederseniz hazır.
- Piştiğini anlamak için gerili önlü kızarmış olması kâfi. Birinci sıcaklığı çıkınca servis edilir.
- Ben ince katman halinde yaptım daha küçük kapda kalın halde yapabilirsiniz.
Pırasalı Yulaf Börek/ Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








