Pırasalı Yulaf Börek/ Kek

Pırasalı Yulaf Börek/ Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4- 5 adet pırasa dalı
  • 1 su bardağı yulaf
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı chia tohumu
  • 1 çorba kaşığı kabak çekirdeği
  • Tuz
  • Karabiber

Pırasalı Yulaf Börek/ Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 bardak yulaf içine sütümüz eklenerek yulafın yumuşaması sağlanır.
  2. Pırasalar ince ince doğranarak baharatlar eklenir ve bir hoş kavrulur.
  3. Ben içersine az kıyma da ekledim siz dilerseniz peynir ve maydanoz ekleyebilirsiniz.
  4. Yulaf harcına yumurtalar kabartma tozu tohumlar ve kavrulan iç harç eklenir.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye dökülür.
  6. 200 derecelik fırında 25 30 dk üzere kısa bir müddette güzel bir börek yada tuzlu kek ne diye hitap ederseniz hazır.
  7. Piştiğini anlamak için gerili önlü kızarmış olması kâfi. Birinci sıcaklığı çıkınca servis edilir.
  8. Ben ince katman halinde yaptım daha küçük kapda kalın halde yapabilirsiniz.

Pırasalı Yulaf Börek/ Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kurabiye
Tarte Tatin
Lezzetine Doyum Olmayan Lahmacun
Pamuk Gibi Mozaik Kek
Bahar Pilavı
Berry Hibisküs Tarifi
Hdabla | © 2025 |