Pırasalı Patatesli Kek

Pırasalı Patatesli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşı tuz
- 4 yemek kaşığı dolusu un
- 1 kabartma tozu
- 2 adet pırasa
- 2 küçük patates
- 1 demet dere otu
- 1 demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı çökelek
- 1 çay kaşığı pul biber
Pırasalı Patatesli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pırasaları küçük küçük doğrayıp tavada zeytin yağ ile pişirelim.
- Karıştırma kabına yumurtayı kıralım çırpalım.
- Sütü, yağı, tuzu ekleyip karıştıralım.
- Unu, kabartma tozunu ekleyip yine karıştıralım.
- Patatesleri küçük küçük doğrayalım. (patatesler çiğden katılacak) maydanoz ve dere otunu da ince ince doğrayalım.
- Son olarak soğumuş pırasayı.
- Doğradığımız patatesleri dere otunu ve çökeleği hamura katıp karıştıralım. Ve yağlanmış tepsiye alalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Pırasalı Patatesli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






