Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı )

Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 2 adet havuç
  • 2 kol pırasa
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 kase bezelye
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Pul biber
  • Zeytinyağı

Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan piyazlık doğranır.
  2. Havuç ve pırasa verev doğranır.
  3. Tencerede ısınan zeytinyağına soğan ek edilir ve 5 dk sotelenir.
  4. Sonra pırasa, havuç ve yuvarlak doğranan sarımsak da ek edililerek 5 dk daha sotelenir.
  5. Pirinç ek edilir.
  6. Sebzeli pirinç karışımına tuz, nane, bezelye ve sıcak su ek edilir.
  7. Tencerenin kapağı kapatılır.
  8. Kısık ateşte göz göz olana kadar denetimli bir halde pişirilir.
  9. Pişen pilav 10 dk dinlendirilmeye alınır.
  10. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Lahmacun Böreği
Kayısı Uyutmasi
Meksika Fasulyeli Mercimekli Salata
Tutmaç Çorbası
Simit Börek
Tulumba Tatlısı
Hdabla | © 2024 |