Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı )

Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 2 adet havuç
  • 2 kol pırasa
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 kase bezelye
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Pul biber
  • Zeytinyağı

Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan piyazlık doğranır.
  2. Havuç ve pırasa verev doğranır.
  3. Tencerede ısınan zeytinyağına soğan ek edilir ve 5 dk sotelenir.
  4. Sonra pırasa, havuç ve yuvarlak doğranan sarımsak da ek edililerek 5 dk daha sotelenir.
  5. Pirinç ek edilir.
  6. Sebzeli pirinç karışımına tuz, nane, bezelye ve sıcak su ek edilir.
  7. Tencerenin kapağı kapatılır.
  8. Kısık ateşte göz göz olana kadar denetimli bir halde pişirilir.
  9. Pişen pilav 10 dk dinlendirilmeye alınır.
  10. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Asla Dağılmayan Sulu Köfte
Sufle Tarifi
Latte Pasta
Soslu Tavuk
Yalancı Börek
Mozaik Kek (Videolu)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet