Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı )

Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı ) Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- 2 adet havuç
- 2 kol pırasa
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 kase bezelye
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Kuru nane
- Pul biber
- Zeytinyağı
Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan piyazlık doğranır.
- Havuç ve pırasa verev doğranır.
- Tencerede ısınan zeytinyağına soğan ek edilir ve 5 dk sotelenir.
- Sonra pırasa, havuç ve yuvarlak doğranan sarımsak da ek edililerek 5 dk daha sotelenir.
- Pirinç ek edilir.
- Sebzeli pirinç karışımına tuz, nane, bezelye ve sıcak su ek edilir.
- Tencerenin kapağı kapatılır.
- Kısık ateşte göz göz olana kadar denetimli bir halde pişirilir.
- Pişen pilav 10 dk dinlendirilmeye alınır.
- Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









