Pırasalı Gül Böreği

Pırasalı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
İçi için;
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 3 adet pırasa
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- Karabiber
- Çeyrek çay bardağı zeytin yağı
Sos için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Yarım çay bardağı süt
Üzeri için ;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı iç sosundan
- Susam
- Çörek otu
Pırasalı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru soğan ve pırasayı doğrayın havucu rendeleyin tencereyi ocağa alın.
- Zeytin yağı ve soğanı tencereye alın ve soteleyin ,üzerine pırasaları alın, 3-4 dk kavurun ve havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Üzerine baharat ve tuzunu ekleyip 3-4 dk daha kavurup ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Sos gereçlerini uygun bir kapta çırpın ve 2 yemek kaşığı üzerine sürmek için ayırın.
- Yufkayı 4 eşit kesime bölün üzerine sostan her yerine gelecek halde sürün.
- Geniş kısmına iç harçtan koyup rulo yapın ve ruloyu kendi etrafında sarark gül formu verin (resimdeki gibi).
- Tüm yufkalara tıpkı süreci uygulayalım 1 yumurta sarısı ve ayırdığımız sosu çırpın ve üzerlerine sürüp çörek otu susam serpin.
- 180 derecede nar üzere kızarana kadar pişirin afiyet olsun 💐🤗.
Pırasalı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












