Pırasalı Börek

Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 30 adet baklava yufkası

İçi için;

  • 500 gram pırasa
  • 300 gram krem peynir
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber

Sos için;

  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı süt

Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritip süt ile karıştırın.
  2. Pırasaları ince ince doğrayıp kavurun. İçine tuz, kırmızı toz biber ve krem peyniri ekleyerek karıştırın.
  3. 10 adet baklava yufkasını ortalarına tereyağlı süt karışımı sürerek üst üste dizin.
  4. Hazırladığınız iç harcın yarısını eşit halde yayın.
  5. Tekrar 10 yufkayı birebir halde dizip, kalan harcı ekleyin.
  6. Son 10 yufkayı da ortalarına sostan sürerek dizin. Böreği istediğiniz formda dilimleyin ve kalan sosu üzerine dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 200°c fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ekstra çıtır bir taban için, pişirme müddetinin son 6-7 dakikasında böreği fırının tabanına alabilirsiniz.
  8. Cam yada porselen yerine metal tepsi kullanmanız daha yeterli bir sonuç verecektir.

Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuşbaşılı Hünkar Beğendi
Bebeklere Yumuşak Köfte
Ispanaklı Kiş
Maklube
Diyet Pankek
Cupkek
Hdabla | © 2025 |