Pırasalı Börek

Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 7-8 kısım pırasa
- 3 adet havuç
- 1 adet portakalın suyu
- Tuz
- Karabiber
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
Üzeri için;
- Susam
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havuçları rendeleyin.
- Tavaya biraz zeytinyağı ve havucu koyup pişiriyoruz.
- Havucu evvel pişirmek değerli zira şekerimsi bir tat veriyor.
- Ardından ince ince doğradığımız pırasaları da ekleyip kavuruyoruz.
- Baharat olarak tuz ve karabiber tercih ettim lakin siz eklemek istediğiniz diğer bir baharatı ekleyebilirsiniz.
- Pırasaları kavururken çok az su ekleyip karamelize olmasını sağlıyoruz.
- Suyu bitince portakal suyunu ekleyip pişene kadar devam ediyoruz.
- Pırasalarda pişince iç harcımız hazır.
- Bir yufkayı serip yufkanın yarısına sostan sürüyoruz.
- Sonra öbür yarısını üzerine kapatıyorz.
- D biçimine gelen yufkanın düz kenarına iç harcı haldeki koyup sarıyoruz.
- Ben kenarlarına sostan sürüyorm yapışması için.
- Ardından sigara böreği uzunluğunda yahut biraz daha kısa kesiyoruz.
- Diğer yufkaları da birebir halde yapıyoruz.
- Ardından yağladığımız tepsiye tek tek diziyoruz.
- Üzerine kalan sostan döküp birazda susam atıyoruz.
- 190 yahut 200 derece üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









