Pırasalı Börek

Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sosu için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- Bir tutam tuz
İç materyal:
- Yarım kilo pırasa
- 1 adet soğan
- 1 kase peynir
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Susam
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayalım ,tavada kavuralım pırasaları da küçük küçük doğrayıp ekleyelim.
- Tuz, karabiber,kırmızı biber, toz biber ekleyelim.
- İyice yumuşayınca peyniri ekleyip karıştıralım, ocağı söndürüp soğuması için bir kenara alalım .
- Sos materyallerini bir kaseye alıp karıştıralım.
- Yufkaları yayıp ikiye bölelim.
- Önce sos sürüp harçtan koyup saralım.
- Tepsiye dizelim ,üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim .
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









