Pırasalı Arnavut Böreği

Pırasalı Arnavut Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için gerekli gereçler ;

  • 4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

Hamurları yağlamak için;

  • 200 gram terayağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

İç gereci için gerekli materyaller;

  • 1 kilo pırasa
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı su

Pırasalı Arnavut Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel hamurumuzu hazırlamakla başlıyoruz, unu derin bir kaba alıp ortasını açıp sirke ve tuzu ekleyip denetimli bir halde suyunu ekliyoruz ,orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamurumuzu ortadan ikiye bölüp her böldüğümüz bezeleride 10 eşit modüle bölüyoruz toplamda 20 beze elde ediyoruz.
  3. 10 kesim alta 10 modül üste gelicek formda bezelerimizin üzerini örtüyoruz ve yarım saat dinlenmesini sağlıyoruz.
  4. Bu ortada iç harcını hazırlıyoruz. Temizledigimiz pırasalarımızı ortadan dörde bölüp küçük biçimde doğruyoruz ve sıvı yağ koyduğumuz tenceremize doğradığımız pırasaları ekleyip biraz kavurup üzerine damak zevkine nazaran baharatlarını ve suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz ve pırasalar yumuşayınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Hamurların ortalarını yağlamak için tereyağımızı eritiyoruz içine sıvı yağıda ekliyoruz.
  6. Dinlenen bezelerimizi un ve oklava yardımı ile pasta tabagı büyüklüğünde açıyoruz bütün bezelere tıpkı süreci yaptıktan sonra 2 adet 10 katlı olucak biçimde ortalarına yağ sürüyoruz ve uygun bir kabın içinde üstünü streçleyerek 40 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  7. Dinlenen hamurlarımızı birinci 10 katını tepsinin altına gelicek formda tepsiden biraz büyük olucak formda açıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz ortasına pişirdiğimiz iç harcını ekleyip güzelce eşit bi formda yayıyoruz ve üst katı için 2. 10 katlı hamurlarımızı tepsiden biraz küçük olucak formda açıyoruz ve tepsimize yerleştiriyoruz.
  8. Tepsinin altına büyük açtıgımız hamurun kenarlarını üsteki hamura kapatıyoruz ve form veriyoruz örgü yapar üzere ve kalan yağı böreğimizin üzerine sürüyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun 🥰.

Pırasalı Arnavut Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç
Köy Usulü Kuş Başı Etli Kabak Yemeği
Susamlı Kuru Üzümlü Çikolatalı Kek
Simit Kurabiye
Elma Şeklinde Kurabiye (Derin Dondurucu İçin) (Videolu)
Lokmalık Kesme İrmik Tatlısı
Hdabla | © 2025 |