Pırasa Diblesi

Pırasa Diblesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • 3 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Tuz

Pırasa Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları yemeklik doğrayıp yağda soteleyelim.
  2. 3 adet havucu rendenin iri tarafından rendeledikten sonra soğanlarla birlikte tekrar sotelenmeye bırakalım.
  3. Bir kilo pırasayı ince ince doğrayıp suda yıkayalım.
  4. Sotelediğimiz soğan ve havuç karışımının üzerine ek edip karıştıralım.
  5. Hepsi sotelenince tuzunu ve pirinçini atalım.
  6. Pırasa suyunu salıp suyunu çekene kadar pişirilir.

Pırasa Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Üzümlü Kek
Kuymak Karadeniz Usulü
Kavurmalı Hünkar Beğendi
Konserve Süt Darı (Mısır)
Ramazan Pidesi ( 1 Ölçüden 2 Adet Çıkıyor )
2 Limon 1 Portakal İle Limonata
Hdabla | © 2025 |