Piliç Topkapı

Piliç Topkapı Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 adet tavuk tam but
  • 7 çorba kaşığı pirinç
  • 1 büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 avuç badem
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Piliç Topkapı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk but ve kalça kısmı bütün olarak kemikten ayrılıp iki buzdolabı poşeti ortasında dövülerek inceltilir.
  2. 1/2 çay bardağı ve pulbiberle marine edilip buzdolabına 4 saat bekletilir.
  3. Yarım çay bardağı zeytinyağında yemeklik doğranmış kuru soğan sotelenir.
  4. Yıkanan pirinçler sotelenen soğanın üzerine eklenip kavrulur.
  5. Dolmalık fıstık, kuş üzümü ve kabukları çıkarılmış badem, tuz karabiber eklenip kavrulur.
  6. Üzerlerine 1 çay bardağı su eklenir ve yarı pişmiş pilav elde edilir.
  7. Bir kaseye tavukların derili kısmı alta gelecek halde yerleştirilir.
  8. İçerisine pilavdan konulup tavuk kapatılır ve yağlı kağıt serili bir tepsiye dizilir.
  9. Tüm tavuklara birebir süreç yapılır.
  10. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası şu ile karıştırılıp dökülür.
  11. Başka bir yağlı kağıt suyla ıslatılarak tavukların üzeri kapatılıp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirilir.
  12. Sonra üzerindeki kağıt alınarak üzeri kızarana kadar denetimli bir biçimde pişirilir. Afiyet olsun.

Piliç Topkapı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Rulo Pasta (Keki Çatlamama Garantili)
Dondurucuya Taze Fasulye
Fırında Makarna (Osmanlı Mutfağı)
İçi Bol Kurabiye (Kuru Üzüm Damla Çikolata/Ceviz)
Kıymalı Sultan Kebabı
Dışı Kıtır Kıtır İçi Yumuş Yumuş Topkek
Hdabla | © 2025 |