Pileli Börek
Pileli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İç harç için;
- 8-10 kuru soğan
- 10-15 orta uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı karabiber orta doluluk
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- Kavurmak için sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
Sıvı harç için;
- 2 adet yumurta
- 1 şişe soda
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
Üzerine;
- Susam
Pileli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları ve patatesleri soyup robottan rende olmuş üzere farklı başka geçirdim uygunca çektirdim.
- Tavaya sıvı yağ alıp evvel soğanları sonra patesleri kavuruyoruz.
- İyice kavrulduktan sonra baharatlarını tuzunu salçasını koyup uygunca kavuruyoruz.
- Sos materyallerini derin kasede çırpıyoruz.
- Yufkayı bir adet masaya yayıp her yerine iç sostan sürüyoruz ve patates harcını modül parça alarak her yerine yaydırıyoruz.
- Önce bir kenarını tutup ortaya kadar pile yelpaze formunda eşit topluyoruz,pile üzere olacak öteki kenarı da birebir hal yapıp ortadan ikiye kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye halini bozmadan yerleştiriyoruz.
- 5 yufka içinde hepsine aynını tekrar ediyoruz.
- En son kalan iç sosu bütün yufkaların üzerine sürüp döküyoruz ve susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk pişiriyoruz.
- Çıkınca soğumadan dilimliyoruz. Servis ediyoruz.
Pileli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













