Pilavlı El Açması Börek (Klina)

Pilavlı El Açması Börek (Klina) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı ılık su

İçi için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • İsteğe bağlı tuz
  • Altı ve üzeri için zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı su

Pilavlı El Açması Börek (Klina) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur yoğurma makinemize yahut elle yoğurcaksak bir kaba tuzu ve unu ekleyip karıştırıyoruz, ortasını açıyoruz. Suyumuzu ekliyoruz ve yoğuruyoruz. Kulak göğsü kıvamına gelince 2 bezeye ayırıyoruz una bulayıp üzerini kapatıyoruz ve 20 dk bekletiyoruz.
  2. Pirincimizi yıkıyoruz suyunu süzüp bir tencereye üzerini geçecek su ekliyoruz ve pişiriyoruz.
  3. Pişen pilavımızın içerisine bir kaşık un ve tuzu ekliyoruz ve karıştırıp bir kenara alıyoruz.
  4. Tezgahımıza un serpiştiriyoruz, yufkalarımızı açıyoruz.
  5. Tepsimize zeytinyağı ekliyoruz, açtığımız yufkayı koyuyoruz.
  6. Üzerine iç harcımızı ekliyoruz, üzerine yufkamızı koyuyoruz üzerine tekrar zeytinyağı ekliyoruz her yerine gelecek formda bir fincan suyumuzu da üzerine döküyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, afiyet olsun ❤️

Pilavlı El Açması Börek (Klina) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek
Kıvamında Patates Püresi
Yaban Mersinli Milkshake
Renkli Tırtıl Kurabiye
Enginarlı Pilav
Kakaolu Enfes Hanımeli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |