Pilav Ve Ciğer İkilisi
Pilav Ve Ciğer İkilisi Tanımı İçin Malzemeler
Pilav için;
- 2,5 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 100 gram tereyağı
- Göz kararı tuz
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı limon suyu
- 1 avuç arpa şehriye ( bu ölçü daha doyurucu olur)
Ciğerler için;
- Yarım kilo ciğer
- Göz kararı tuz
Kızartma süreci için;
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Pilav Ve Ciğer İkilisi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçlerimizi ve ciğerlerimizi güzelce yıkıyoruz.
- Tereyağını tencerede erittikten sonra arpa şehriyeyi ekleyip kavuruyoruz. ( daha çok teflon tencereler tercih edelim).
- Yıkadığımız pilavları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. ( pilavları düzgünce kavurmak önemli).
- İçine tuzu, toz şekerini ve limon suyunu ek edip karıştırıyoruz.
- Son olarak suyu ekleyip ağzını kapattıktan sonra orta ateş ile ocakta 45dk kadar pişmeye bırakıyoruz. ( pişirme mühleti pirinçin markasına nazaran değişiklik getirebilir. Pişene kadar ve suyunu çekene kadar ikinci bir karıştırma süreci yapmayalım).
- Ciğerleri yıkama sürecinden sonra marshmallow çubuklarına geçirelim. Güzelce tuzlayalım.
- Yapışmaz teflon tavada kısık ateşte kızartalım. Afiyet olsun 🍴♨️.
Pilav Ve Ciğer İkilisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















