Pilav

Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı (600 ml ) sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ

Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri 1 – 2 sefer güzelce yıkayalım. Pirinçleri ılık suda 15 dakika bekletiyoruz.
  2. Tencereyi ocağa alıp, sıvı yağı yahut margarini eritelim.
  3. Pirinçleri süzdükten sonra pirinçleri ekleyelim ve 3-4 dakika kavuralım.
  4. Sonra 3 bardak sıcak suyu ekleyelim.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kağıtta Tavuk
Pastane Usulü Şekerpare
Kupta Muhallebili Kedi Dili
Elmalı Rulo Kek
Yayla Çorbası
Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet