Pilav

Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı (600 ml ) sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri 1 – 2 sefer güzelce yıkayalım. Pirinçleri ılık suda 15 dakika bekletiyoruz.
- Tencereyi ocağa alıp, sıvı yağı yahut margarini eritelim.
- Pirinçleri süzdükten sonra pirinçleri ekleyelim ve 3-4 dakika kavuralım.
- Sonra 3 bardak sıcak suyu ekleyelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


