Pilav

Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı (600 ml ) sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ

Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri 1 – 2 sefer güzelce yıkayalım. Pirinçleri ılık suda 15 dakika bekletiyoruz.
  2. Tencereyi ocağa alıp, sıvı yağı yahut margarini eritelim.
  3. Pirinçleri süzdükten sonra pirinçleri ekleyelim ve 3-4 dakika kavuralım.
  4. Sonra 3 bardak sıcak suyu ekleyelim.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Çikolata Barı
Salçalı Baharatlı Kıyır Kurabiye
Kolay Cheesecake
Falafel Dürüm
Portakallı Kek
Triliçe
Hdabla | © 2025 |