Pideli Köfte (Ev Usulü)

Pideli Köfte (Ev Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
Köfte harcı için:
- 500 gram kıyma (dana-kuzu karışık)
- 3 dilim ekmek
- 1 adet yumurta
- 3 diş sarımsak
- 2 adet orta uzunluk soğan
- Kimyon
- Kekik
- Nane
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Diğer materyaller:
- 1 adet pide
- Yoğurt
- 3 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- 100 gram tereyağı
- Zeytinyağı
- Nane
Pideli Köfte (Ev Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte harcı için; ekmek, sarımsak ve soğanı robotta uygunca kıyılır. Derin bir kasede kıyma, yumurta, baharatlar, tuz ve robotta çektiğimiz ekmek-soğan karışımı da ek edilerek 10 -15 dk uygunca yoğrulur.
- Köfte harcından yumurtadan biraz küçük kesimler alınır ve yassı köfte formu verilir. Üzeri streçlenir ve yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Salça ile su karıştırılır ve ocakta bir iki taşım kaynatılır. Tereyağı eritilir ve nane ile biraz zeytinyağı ek edilir.
- Dinlenen köfteler az yağda tavada pişirilir. Pide küp küp kesilir ve servis tabaklarına eşit paylaştırılır. Tabağın köşesine iki üç kaşık kadar yoğurt konulur.
- Pideler salçalı sos ile ıslatılır. Üzerine köfteler dizilir. Tereyağı gezdirilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Pideli Köfte (Ev Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









