Pideli Köfte (Ev Usulü)

Pideli Köfte (Ev Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

Köfte harcı için:

  • 500 gram kıyma (dana-kuzu karışık)
  • 3 dilim ekmek
  • 1 adet yumurta
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • Kimyon
  • Kekik
  • Nane
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Diğer materyaller:

  • 1 adet pide
  • Yoğurt
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 100 gram tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Nane

Pideli Köfte (Ev Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte harcı için; ekmek, sarımsak ve soğanı robotta uygunca kıyılır. Derin bir kasede kıyma, yumurta, baharatlar, tuz ve robotta çektiğimiz ekmek-soğan karışımı da ek edilerek 10 -15 dk uygunca yoğrulur.
  2. Köfte harcından yumurtadan biraz küçük kesimler alınır ve yassı köfte formu verilir. Üzeri streçlenir ve yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
  3. Salça ile su karıştırılır ve ocakta bir iki taşım kaynatılır. Tereyağı eritilir ve nane ile biraz zeytinyağı ek edilir.
  4. Dinlenen köfteler az yağda tavada pişirilir. Pide küp küp kesilir ve servis tabaklarına eşit paylaştırılır. Tabağın köşesine iki üç kaşık kadar yoğurt konulur.
  5. Pideler salçalı sos ile ıslatılır. Üzerine köfteler dizilir. Tereyağı gezdirilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Pideli Köfte (Ev Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avcı Böreği (İçli Köfte Tadında)
Abla Kardeş 5 Çayı Sofrası
Brokoli Salatası
Çiğ Pancar Salatası
Cantık Pide
Brownie San Sebastian (Videolu)
Hdabla | © 2025 |