Pide Poğaça

Pide Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 bardak un
Kıymalı harç için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 200 gram ortayağlı kıyma
- 6-7 adet ince kıl biber
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Kenarları için;
- 1 adet yumurta sarısı
Pide Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mayayı kabarması için süt, su ve şekerle karıştırıp on dk bekletiyoruz.
- Ardından sıvı yağ, tuz ve unu da ek edip yoğuruyoruz.
- Ele yapışan yumuşak bir kıvamda bırakıyoruz.
- Mayalanması için en az yarım saat bekliyoruz.
- Hamur mayalanırken iç materyalini hazırlıyoruz.
- Sıvıyağda soğanı akabinde biberi biraz kavurup kıymayı ekliyoruz.
- Kıymayı rengi dönene kadar kavurup baharatları ve tuzu ek edip içi hazırlıyoruz.
- Fazla pişirip kıymayı kurutmamaya dikkat edelim.
- Mayalanan hamurun havasını alıp bezeler yapıyoruz.
- Yuvarlak bezelerin ortalarına tabanını yağladığımız su bardağı ile çukur açıyoruz.
- Bu çukurlara iç gereçten çokça koyuyoruz.
- Kenarlarına yumurta sürüp 180 derece fırında pişmesi için gönderiyoruz.
Pide Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






