Pezzik Cacığı

Pezzik Cacığı Tanımı İçin Malzemeler
- Sıvıyağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı bulgur ( 1 su bardağı da kullanabilirsiniz)
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 adet haşlanmış pancar
- 1 su bardağı pancar suyu
- Tuz
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Doğranmış maydanoz
Pezzik Cacığı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı ,sıvı yağ eklediğimiz tencerede kavurup salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Soğanı küçükte doğrayabilirsiniz.
- Bulguruda ekleyip biraz kavurup ,biberle pancarı ek edip ,bir cinste o denli karıştırdıktan sonra pancar suyunu ve tuzu ekleyip, pişmeye bırakıyoruz.
- Su az gelirse ek edebilirisiniz.
- Soğuduktan sonra ya da ılık biçimde üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Pezzik Cacığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







