Peynirli Yulaflı Omlet

Peynirli Yulaflı Omlet Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 50 gram tel peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- Kırmızı toz biber (damak zevkinize göre)
Peynirli Yulaflı Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak, yulaf ezmesini bir çay bardağı sütün içinde yaklaşık 10-15 dakika bekletin. Bu, yulafın yumuşamasını sağlayacaktır.
- Bir karıştırma kabında yumurtaları kırın ve çırpın.
- Beklettiğiniz yulaf ezmesini yumurtalara ekleyin ve karıştırın.
- Tel peynirini küçük modüllere bölüp karışıma ekleyin. Tuz ve kırmızı toz biberi de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Bir tavada tereyağını eritin.
- Yumurtalı karışımı tavaya dökün ve orta ateşte pişirin.
- Omletin altı piştiğinde, spatula yardımıyla omleti aksi çevirin ve başka tarafını da pişirin.
- Omletin her iki tarafı da altın rengi olduğunda ocaktan alın.
Peynirli Yulaflı Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




