Peynirli Tepsi Poğaçası (Çöreği)
Peynirli Tepsi Poğaçası (Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
İç harcı için;
- Peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi
- Yumurta sarısı
Peynirli Tepsi Poğaçası (Çöreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için ılık sütü,suyu,mayayı ve toz şekeri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Üzerine sıvı yağı ve tuzu ekleyelim.
- Ardından yavaş yavaş un eği yapalım ele yapışmayan epey yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru hafif unlayarak tepsi büyüklüğünde açalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamurumuzu alıp elimizle hafif bastırarak yayalım.
- Tepsinin üzerini kapatıp 20 dakika tepsi mayası için bekletelim.
- Tepsi mayasının sonunda bir buz kalıbı gerisiyle hamura bastırıp boşluklar oluşturalım.
- Boşluklara iç harcından doldurup kaşıkla bastıralım.
- En son üzerlerine birer tutam rendelenmiş kaşar peyniri bırakalım.
- Hamurumuzun kenar kısımlarına yumurta sarısı sürdükten sonra evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli pişirelim. Afiyet olsun.
Peynirli Tepsi Poğaçası (Çöreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















