Peynirli Tepsi Poğaçası (Çöreği)

Peynirli Tepsi Poğaçası (Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri rendesi
  • Yumurta sarısı

Peynirli Tepsi Poğaçası (Çöreği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için ılık sütü,suyu,mayayı ve toz şekeri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  2. Üzerine sıvı yağı ve tuzu ekleyelim.
  3. Ardından yavaş yavaş un eği yapalım ele yapışmayan epey yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun üzerini kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamuru hafif unlayarak tepsi büyüklüğünde açalım.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamurumuzu alıp elimizle hafif bastırarak yayalım.
  7. Tepsinin üzerini kapatıp 20 dakika tepsi mayası için bekletelim.
  8. Tepsi mayasının sonunda bir buz kalıbı gerisiyle hamura bastırıp boşluklar oluşturalım.
  9. Boşluklara iç harcından doldurup kaşıkla bastıralım.
  10. En son üzerlerine birer tutam rendelenmiş kaşar peyniri bırakalım.
  11. Hamurumuzun kenar kısımlarına yumurta sarısı sürdükten sonra evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli pişirelim. Afiyet olsun.

Peynirli Tepsi Poğaçası (Çöreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayat Ekmekten Kahvaltılık Pizza
Portakallı Fındıklı Kurabiye
Portakallı Çikolatalı Kek
Tepsi Kebabı
Dondurmalı Şeftali Tatlısı
Kahvaltılık Sos (Muhammara)
Hdabla | © 2025 |