Peynirli Soğanlı Yumurta
Peynirli Soğanlı Yumurta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- 1 çay bardağı süzme peynir
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
- 4 küçük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı kadar tereyağ
- Tuz
- Karabiber (tercih size kalmış kullanmayabilirsiniz)
Peynirli Soğanlı Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel soğanı fotoğraftaki üzere doğrayın. Dilerseniz jülyen yada yemeklik de doğrayabilirsiniz.
- Doğradığımız soğanların acı suyunu almak için suda beklettim yıkadım (siz yapmayabilirsin mide rahatsızlığım olduğu için yıkıyorum ) tereyağ ile buluşturmak için kenarda bekletiyorum :).
- Sıra geldi peynir karışımına dileğiniz ölçüde yapabilirsiniz ben hepsini göz kararı yaptım. 🙂 3 peynir çeşidini sırayla çatalla ezdim karıştırdım.
- Daha sonra peynir karışımına iki yumurtayı da ekleyip çırpıyorum. Kenara alıyorum. Peynirler de tereyağ ve soğana katılmak için kenarda bekleyecek. 🙂
- Şimdi tavada dileğiniz ölçüde tereyağını eritin fakat kısık ateşte yapın. Yüksek ateş de yağınız yanabilir 🔥.
- Eriyen tereyağın içine kenar da bekleyen soğanımızı ekliyoruz dirildiğini kaybedene kadar pişiriyoruz.
- Yumuşayan soğanların üzerine peynirli karışımı döküyoruz. Sonra karıştırıyoruz.
- En son olarak tuz karabiber ekliyorum yada dileğiniz baharat varsa ekleyebilirsiniz. Karabiberi bir çimdik attım atmayadabilirsiniz.
- Sıcağıyla servis ediyoruz. 🍽️ afiyet olsun 😋. Kahvaltılara kusursuz bir teklif.
Not: materyalleri göz kararı damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Peynirli Soğanlı Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















