Peynirli Soğanlı Börek

Peynirli Soğanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
Sos için:
- 1 su bardağı dan biraz az süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 şişe maden suyu
- 2 adet yumurta akı
İç harcı:
- 1,5 su bardağı beyaz peynir
- Yarım doğranmış soğan
- Maydanoz
Peynirli Soğanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos için soda hariç gereçler bir kapta karıştırılır.
- Tepsi yağlanır. Yufka serilir.
- Sostan bir kat dökülür.
- 2 kat serdikten sonra peynirli harcın tamamı dökülür.
- Soğan çiğ olacak.
- Son kalan yufkalar için her kata sostan ve maden suyundan dökülecek.
- Maden suyu ile ıslatıp bekleyin.
- Sos dökün daha gevrek bir tat olur.
- En üst kata kalan yumurta sarıları sosa karıştırılıp daha sarı daha parlak bir renk elde edilir.
- Fırında 180 derece çok yavaş olacak biçimde pişirip servis edebilirsiniz.Soğan kokusu olmuyor.
Peynirli Soğanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







