Peynirli Simit Poğaça

Peynirli Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı maden suyu ( oda ısısında )
  • 3 adet yumurtanın beyazı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 buçuk yemek kaşığı kuru maya
  • Alabildiği kadar un

İçi için;

  • 1 kase beyaz peynir

Üstü için;

  • 1 su bardağı susam
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su

Peynirli Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabınızın içine maden suyunu koyunuz, üzerine mayayı ve şeker ekleyip aktifleştiriniz.
  2. Sonra öbür materyalleri ekleyiniz en son unu denetimli olarak ek edip ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  3. Üzerini kapatıp 40 -45 dakika kadar mayalandırınız ,sonra mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırınız.
  4. Elinizle avcunuzun içinde hafif bastırırınız ortasına beyaz peynir koyup kapatınız hepsine birebir süreci yaptıktan sonra suyu ve pekmezi karıştırınız .
  5. Poğaçaları evvel pekmezli suya sonra susama batırınız, üzerine çizikler atıp fırın tepsisine yağlı kağıt serip tepsi mayası yapınız.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz .

Not : pişirme müddeti fırından fırına değişir görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.

Peynirli Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Metabolizma Hızlandıran Probiyotikli Pratik Soğuk Çorba
Yumuşak Pide
Tam Kıvamında Kandil Simidi
Kızartma Yapmadan Tek Seferde Fırında Sebzeli Köfte
Zeytinyağlı Biber Dolması
Mis Gibi Ev Berliner’i – Dışı Altın Rengi İçi Dolgulu – ( Alman Mutfağı )
Hdabla | © 2025 |