Peynirli Salamlı Pankek

Peynirli Salamlı Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt (yoksa süt)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5-2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Beyaz peynir
  • Salam
  • isteğe bağlı kapya biber, yeşil biber vs tercih edebilirsiniz

Peynirli Salamlı Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu alıp çırpma teliyle pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
  2. Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  3. Hamur koyu kıvamlı olacak kıvam alana kadar karıştırın, beyaz peynir ve küp küp doğradığınız salamı ek edip 1-2 çeşit daha karıştırın yapışmaz bir tavanın tabanını çok az yağlayın tava ısındıktan sonra hamurdan birer yemek kaşığı koyalım ve hafif yayalım.
  4. Kısık ateşten biraz daha açık halde ayarlayıp pişirebilirsiniz ateş çok har olursa içi pişmeyebilir.
  5. Hamurların altı kızardıktan sonra öbür tarafını da çevirelim her iki yüzeyide pişirelim .
  6. Bütün harcımız bu halde piştikten sonra pankekimiz servise hazır 😍 📍📍

Su bardağı ölçüsü 200 ml 📍📍çay bardağı ölçüsü 125 ml 📍📍malzemeler oda sıcaklığında.

Peynirli Salamlı Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Makarna Salatası
Portakal Kokulu Kek (Denemeden Geçme)
Sebzeli Acılı (Tercihen) Bulgur Pilavı
Puf Puf Poğaça
Köfteli Makarna
Pancarlı Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |