Peynirli Poğaça
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 250 ml ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
İçi için;
- Peynirli maydanozlu harç (isteğe nazaran farklı iç harç kullanabilirsiniz)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü, şekeri, mayayı, tuzu derin bir kaseye alalım ve karıştıralım.
- Sonra sıvı yağ eklenir, süt, yumurta akı ve karıştırılır.
- Yavaş yavaş unu ek ediyoruz ve yoğurma ya başlıyoruz, kulak göğsü kıvamını aldıktan sonra, mayalanmaya bırakıyoruz (30 dk kadar).
- Bu ortada peyniri bir farklı kaba alıp, maydanozları küçük küçük doğrayalım ve karıştıralım.
- Mayalanma bitince, ceviz büyüklüğünde bölüp açıyoruz, oval biçiminde, ve peynirli harcı koyup kapatıyoruz, aykırı tarafindan, 5/6 çizik yapıp kapatıyoruz kruvasan modeli yapıyoruz.
- Hepsini tıpkı halde yapıp tepsiye yerleştiriyoruz ve üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu yahut susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dk kadar denetimli pişiriyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋😋😁😁.
Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











