Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 ml ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İçi için;

  • Peynirli maydanozlu harç (isteğe nazaran farklı iç harç kullanabilirsiniz)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü, şekeri, mayayı, tuzu derin bir kaseye alalım ve karıştıralım.
  2. Sonra sıvı yağ eklenir, süt, yumurta akı ve karıştırılır.
  3. Yavaş yavaş unu ek ediyoruz ve yoğurma ya başlıyoruz, kulak göğsü kıvamını aldıktan sonra, mayalanmaya bırakıyoruz (30 dk kadar).
  4. Bu ortada peyniri bir farklı kaba alıp, maydanozları küçük küçük doğrayalım ve karıştıralım.
  5. Mayalanma bitince, ceviz büyüklüğünde bölüp açıyoruz, oval biçiminde, ve peynirli harcı koyup kapatıyoruz, aykırı tarafindan, 5/6 çizik yapıp kapatıyoruz kruvasan modeli yapıyoruz.
  6. Hepsini tıpkı halde yapıp tepsiye yerleştiriyoruz ve üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu yahut susam serpiyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dk kadar denetimli pişiriyoruz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋😋😁😁.

Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastanelerde Satılan O Ünlü Kapkek Tarifi (Videolu)
Beyaz Çikolata Ve Kedi Dilli Muhallebi
Simit Tadında Susamlı Kaşar Peynirli Minik Bazlama
Kapkek Tarifi
Fırınları Aratmayacak Pastane Poğaçası
Çıtır Yufkalı Kızarmış Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |