Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 4 su bardağı un
- Bir avuç maydanoz
İç harcı için;
- Lor peyniri
Üzeri için;
- Çörekotu
Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kapta yumurta, yağ, süt, tuz ve mahlebi karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce yoğurun.
- İnce doğranmış maydanozu da ek ederek bir tıp daha yoğurun.
- Hamuru 15-20 dakika dinlenmesi için kenara alın.
- Dinlenen hamurdan modüller kopartıp elinizde açın.
- Arasına peyniri yerleştirip yuvarlayın.
- Fırın tepsisine aldığımız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin.
- Önceden ısınmış 190°fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!.
Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










