Peynirli Pişi Tarifi

Peynirli Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı elenmiş un
  • Sağlığınıza nazaran tuz
  • Yeterince ılık su
  • 1 paket instant maya
  • İç materyal için: 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
  • Kızartmak için gereğince sıvı yağ

Peynirli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kaba un, tuz, maya alınır harmanlanır yavaş, yavaş, ılık su ek ederek kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edilir yarım saat mayalanmaya bırakılır.
  2. Mayalanan hamur un serpilmiş tezgaha alınır toparlanır bezeler yapılır. 1 santim kalınlığında açılır, su bardağı ağzıyla bastırarak yuvarlaklar yapılır.
  3. Rendelenmiş peynirden kaşık yardımıyla yuvarlak kesilen hamurun yarısına konur kapatıp uçlarından bastırıp, yapıştırılır fotoğraftaki üzere.
  4. Uygun bir tavaya gereğince sıvı yağ katıp ocağa alınır kızdırılır, hamurlar orta harlı ocakta gerili önlü kızartılır. Servise hazır. Afiyet olsun ⚘

Peynirli Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Dolma
Soğuk Pancar Çorbası
İçli Köfte
Yoğurtlu Ispanak Mezesi
Sağlıklı Ekmeğe Sürmelik Çikolata
Hünkar Beğendi Mükemmel Bir Ana Yemek Tarifi
Hdabla | © 2025 |