Peynirli Mayalı Poğaça Tarifi

Peynirli Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya (veya yarım paket yaş maya)
  • 1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzerine)
  • 5-6 su bardağı un (kontrollü ekle)

İç harcı için:

  • 200 gram beyaz peynir yahut lor peyniri
  • Birkaç kısım maydanoz (isteğe bağlı ince kıyılmış)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt (yumurta sarısıyla karıştırmak için)
  • Susam yahut çörek otu (isteğe bağlı)

Peynirli Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm malzemeyi bir kaba alın ve güzelcene karıştırın, sonra azar azar unu ekleyin ve hoş bir hamur elde edin.
  2. Kabın ağzını kapatın ve havlu ve örtü ile sarın maya aktifleşsin ortalama 50 -60 dakika sürer.
  3. Lor yada beyaz peynire isteğinize bağlı maydanoz kıyın ve karıştırın ,sonra elinize modüller açın içine peyniri koyun ve kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin .
  4. Üzerine yumurta ve süt karışımından sürün ve evvelce 5 dakika alt üst fanlı biçimde ısıttığımız fırınımıza 180 derece 25- 28 dakika kadar güzelce üzeri kızarana kadar pişirin.
  5. Sonra servise hazır tabi çabucak yemiyecek iseniz tepsinin üzerine bir bez örtün ki poğaçanız yumuşacık kalsın şimdiden afiyet olsun 😊😊😊😊

Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊😊😊.

Peynirli Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Buğday Lavaş
Glutensiz Muhallebi
Tereyağlı Sucuklu Poğaça
Fırın Karnabahar Kızartmadan En Hafifinden (Videolu)
Armutlu Havuçlu Yoğurt Püresi
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası
Hdabla | © 2025 |