Peynirli Gül Böreği (Çok Kolay)

Peynirli Gül Böreği (Çok Kolay) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1- 3 adet yufka (12 adet çıkıyor)
  • Peynir (peynir ve lor karışık biçimde de yapabilirsiniz)
  • Maydanoz (doğranmış)

İç sos;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı kadar sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üste sürmek için)

Üzerine sürmek için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir fiske tuz

Peynirli Gül Böreği (Çok Kolay) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta süt, yağ, tuz ve yumurta beyazı yeterlice çırpılır.
  2. Yufka dörde bölünür, üçgen olacak biçimde.
  3. Yufkanın üçgen halinin uzun kenarına iç harcı konulup sarılır. Bir kenarından başlayıp içine hakikat gül biçiminde sarılır.
  4. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizilir. Altına bir şey sürmüyoruz.
  5. Üstü için hazırlanan sos fırça yardımı ile çokça sürülür.
  6. 200 derece fırında kızarana kadar denetimli olarak pişirilir.
  7. Fırından çıkarınca elle hafif su püskürtülür üzeri kapatılır. Ben bezle değil, hava almayacak bir kaba koydum. Yumuşak kaldı. Afiyet olsun:).

Peynirli Gül Böreği (Çok Kolay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Bisküvi Kremalı Cheesecake
Pratik Borcamda Kedi Dili Pastası
Rus Salatası (Milföy Çanağında)
Beşamel Soslu Kıymalı Patates Çanakları
10 Numara 12 Yıldız Fırında Karnıbahar Graten
Saçaklı Poğaça
Hdabla | © 2025 |