Peynirli Gül Böreği (Çok Kolay)
Peynirli Gül Böreği (Çok Kolay) Tanımı İçin Malzemeler
- 1- 3 adet yufka (12 adet çıkıyor)
- Peynir (peynir ve lor karışık biçimde de yapabilirsiniz)
- Maydanoz (doğranmış)
İç sos;
- 1 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı kadar sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üste sürmek için)
Üzerine sürmek için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir fiske tuz
Peynirli Gül Böreği (Çok Kolay) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kapta süt, yağ, tuz ve yumurta beyazı yeterlice çırpılır.
- Yufka dörde bölünür, üçgen olacak biçimde.
- Yufkanın üçgen halinin uzun kenarına iç harcı konulup sarılır. Bir kenarından başlayıp içine hakikat gül biçiminde sarılır.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizilir. Altına bir şey sürmüyoruz.
- Üstü için hazırlanan sos fırça yardımı ile çokça sürülür.
- 200 derece fırında kızarana kadar denetimli olarak pişirilir.
- Fırından çıkarınca elle hafif su püskürtülür üzeri kapatılır. Ben bezle değil, hava almayacak bir kaba koydum. Yumuşak kaldı. Afiyet olsun:).
Peynirli Gül Böreği (Çok Kolay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










