Peynirli Fırın Mücver
Peynirli Fırın Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 3 adet yumurta
- 6-8 kol yeşil soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 kase peynir
Peynirli Fırın Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabaklarımızı rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz ,geniş bir kaba alıyoruz.
- Üzerine havuçlarımızı rendeliyoruz, yeşil soğanlarınızı doğruyoruz, üzerine yumurtalarımızı kırıyoruz ve baharatlarımızı ekliyoruz .
- Son olarak unumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Tepsimizi yağlıyoruz tepsimize hazırlamış olduğumuz harcı döküyoruz, üzerini düzgünce düzeltiyoruz her tarafı eşit olmalı.
- Son olarak peynirimizi üzerine serpiyoruz (ben küflü keçi peyniri kullandım siz ağır diye düşünürseniz her hangi bir peynir isteğe bağlı değiştirebilirsiniz).
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Peynirli Fırın Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












