Peynirli Fırın Mücver

Peynirli Fırın Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 3 adet yumurta
  • 6-8 kol yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 kase peynir

Peynirli Fırın Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabaklarımızı rendeliyoruz ve suyunu sıkıyoruz ,geniş bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerine havuçlarımızı rendeliyoruz, yeşil soğanlarınızı doğruyoruz, üzerine yumurtalarımızı kırıyoruz ve baharatlarımızı ekliyoruz .
  3. Son olarak unumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Tepsimizi yağlıyoruz tepsimize hazırlamış olduğumuz harcı döküyoruz, üzerini düzgünce düzeltiyoruz her tarafı eşit olmalı.
  5. Son olarak peynirimizi üzerine serpiyoruz (ben küflü keçi peyniri kullandım siz ağır diye düşünürseniz her hangi bir peynir isteğe bağlı değiştirebilirsiniz).
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Peynirli Fırın Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Açma Poğaça Puf Puf
Cheesecake Dolgulu Kırıntılı Tatlı Çörek (Videolu)
Pişi Tarifi
Gerçek Tiramisu Nasıl Yapılır? – ( Tiramisu Tarifi – İtalyan Mutfağı )
Semizotu Salatası
Tavuklu Nohut Yemeği
Hdabla | © 2025 |