Peynirli Dereotu Kurabiye
Peynirli Dereotu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta (bir sarı ayırılacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı kadar beyaz peynir
- 1 çay bardağı süt
- 2 kibrit kutusu kadar tereyağı
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım tutam dereotu
- Aldığı kadar un
Peynirli Dereotu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir yumurta sarısını ayıralım.
- Geri kalan gereçlerin tümünü karıştırma kabına alalım yalnızca un ve kabartma tozunu kalsın.
- Malzemeleri güzelce karıştıralım aldığı kadar un ve kabartma tozunu ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlayalım.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak tepsiye dizelim.
- 5-10 dk dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece de evvelce ısıtılmış fırına atalım.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pratik ve lezzetli bir tanım afiyet olsun 🌹.
Peynirli Dereotu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









