Peynirli Dereotlu Poğaça

Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kuru dereotu
  • 1 çay bardağı peynir
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 2.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta

Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel sıvı yağ, yoğurt, yumurta, dereotu, peynir ve tuzu karıştırıyoruz.
  2. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan hamur elde ediyoruz.
  3. Büyüklüğünü kendimiz ayarladığımız kesimler koparalım ve form verelim. Kâğıt serili tepsimize dizelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp ve susam/çörek otu serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli bi formda pişiriyoruz.

Peynirli Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şerit Poğaça
Fit Dondurma
Şehriyeli Tavuk Çorbası
Sebzeli Dağılmayan Köfte
Lazanya
Kahvaltılık Diyet Pizza
Hdabla | © 2025 |