Peynirli Çıtır Börek

Peynirli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç gereci için;

  • peynir (ben tulumla beyaz peyniri karıştırdım)
  • maydanoz

Sos için;

  • 1 su br sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt

Peynirli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar tam 5 çayına uygun çıtır çıtır peynirli börek.
  2. Öncelikle bir yufkayı açıp yarısını soslayalım, öbür yarısını üzerine katlayalım, tekrar soslayalım. Peyniri koyup saralım daha sonra istediğimiz boyutlarda keselim.
  3. Aynı süreci başka yufkalarada yapalım en son üzerlerine yumurta sarısı süt karışımından sürüyoruz. İsterseniz çörek otu, susam ile süsleyebilirsiniz bu kadar kolay ve lezzetli şimdiden afiyet olsun ♥️.

Peynirli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni
Kırmızı Pancar Salatası
Çilekli Profiterol
Tavuk Sote
Palıcanlı Meze Tarifi
Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2024 |