Peynir Tabağım

Peynir Tabağım Tanımı İçin Malzemeler
Peynir topları için;
- 1 kase beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım demet dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (peynirin yağlı olup olmamasına nazaran değişebilir)
- 5-6 tane ceviz
Çam ağacı için;
- 1 paket üçgen krem peynir
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 paket çubuk kraker
Biberli sunum için;
- Kapya biber
- Yeşil köy biberi
- Peynir topları harcı
Peynir Tabağım Tanımı Nasıl Yapılır?
- Peyniri uygun bir kasede çatalla yeterlice ezelim. Cevizleri doğrayalım.
- Dereotunun sap kısımlarını peynirin içinde, yaprak kısımlarını dışında kullanmak üzere farklı ayrı ince ince doğrayalım.
- Dereotunun yaprak kısımları hariç öteki gereçleri peynire ekleyip uygunca karıştırıp bir harç hazırlayalım.
- Hazırladığımız harçtan küçük ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayıp doğradığımız dereotunun içine koyalım.
- Harcımız bitene kadar peynir toplarımızı yapalım. Orta sıra sallayıp toplarımızın dereotuyla kaplanmasını sağlayalım.
- Kapya biberli sunum için; kapya biberin uç kısmını kesip bir oyacak yardımıyla içini temizleyelim.
- Hazırladığımız peynir harcından içini sıkıca dolduralım.
- Keskin bir bıçak yardımıyla birer santimetre genişliğinde dilimleyelim.
- Not; köz biber kullanabilirsiniz.
- Çam ağacı sunum; bir tabakta 1 yemek kaşığı kekik ve 1 yemek kaşığı pul biberi karıştıralım.
- Çubuk krakerleri ikiye bölüp üçgen peynirin geniş kısmına ağacın gövdesi olacak halde saplayalım.
- Hazırladığımız üçgen peyniri kekik pul biber karışımına bulayıp servis tabağına alalım.
Afiyet olsun 😋.
Çok pratik ve lezzetli bu peynir tabağımız sofralarınıza renk katacak, kalabalık memnun sofralarınız olsun afiyet olsun 😋.
Peynir Tabağım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








