Peynir Dolgulu Biber Kızartması

Peynir Dolgulu Biber Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet köy biberi
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 3-4 kısım maydanoz
  • 100 gram beyaz ya da lor peyniri
  • 2 adet yumurta akı

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Sosu için:

  • 3 âdet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Peynir Dolgulu Biber Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberlerin sapları çıkarılıp içindeki çekirdekler temizlenir.
  2. İç harç için yumurta akı kaşar peyniri rendesi, ufalanmış beyaz peynir, nane, ince kıyılmış maydanoz karıştırılır. Biberler 1 parmak boşluk kalacak formda içleri doldurulur.
  3. Hazırlanan biberler gerili önlü orta ateşte pişirilir. Servis tabağına alınır.
  4. Sos için domates rendesi, tuz, sarımsak rendesi, kırmızı biber tavaya alınıp kısık ateşte pişirilir.
  5. Biberlerin üzerine domates sosu gezdirilip servis yapılır.

Peynir Dolgulu Biber Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bursa Süt Helvası (Az Ölçülü)
Kapya Biberli Makarna
Çilekli Tart
Çikolatalı İncir Uyutan
Limonlu Kek
Lavaş Ton Balıklı Rulo
Hdabla | © 2025 |