Peynir Altı Suyu Ve Elma Konsantreli Bebek Pankeki

Peynir Altı Suyu Ve Elma Konsantreli Bebek Pankeki Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı peyniraltı suyu yahut süt (anne sütü, inek sütü yahut keçi sütü fark etmez — 1 yaş altıysa yoğurt)
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu (veya yulaf unu)
  • 1 tatlı kaşığı elma konsantresi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Peynir Altı Suyu Ve Elma Konsantreli Bebek Pankeki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı ve peyniraltı suyunu (veya sütü) bir kasede güzelce çırp.
  2. Elma konsantresini ekleyip karıştır.
  3. Unu ve kabartma tozunu ek et, pürüzsüz kıvama gelene kadar çırp. Kabartma tozu yerine 1 çay kaşığının ucuyla karbonat da kullanabilirsiniz.
  4. Karışım çok ağır olursa birkaç kaşık daha peyniraltı suyu yahut süt ekleyebilirsin (boza kıvamında olmalı). Ben genelde 4 yemek kaşığı kullanıyorum fakat una nazaran kıvamı farklılık gösteriyor baktınız ağır oluyor 1 kaşık daha ekleyebilirsiniz.
  5. Yapışmaz tavayı hafif yağla ya da yağsız ısıt.
  6. Karışımdan kaşıkla dökerek küçük pankekler yap.
  7. Orta ateşte, iki tarafı da hafif kızarana kadar pişir (yaklaşık 1-2 dakika). Afiyet olsun.

Peynir Altı Suyu Ve Elma Konsantreli Bebek Pankeki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Yufka Böreği
Şekersiz Ve Unsuz Sağlıklı Hurma Topları
Altın Sarısı Tereyağı
Kekiklim Menü Tavuk Dünyası
Kaju Fıstıklı Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Kışlık Taze Fasulye Konserve
Hdabla | © 2025 |