Pesto Soslu Makarna (Burrata Peyniri Eşliğinde)

Pesto Soslu Makarna (Burrata Peyniri Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler

Makarna hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 2.5 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos için;

  • 2 demet fesleğen
  • 40 gram çam fıstığı
  • 2 diş sarımsak
  • 50 gram parmesan peyniri
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı çekme karabiber

Üzerine:

  • Burrata peyniri

Pesto Soslu Makarna (Burrata Peyniri Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un tezgahta havuz üzere açılır ve ortasına yumurta ve tuz eklenerek karıştırılır.
  2. Daha sonra un yumurtaya yavaş yavaş eklenerek yaklasık 5-6 dakika pürüzsüz olana kadar yoğrulur.
  3. Hamur yuvarlanır ve strej sinemaya sarılıp, yarım saat oda sıcaklığında dinlendirilir.
  4. Dinlenen hamur oklava yardımıyla fazla kalın fazla ince olmayacak biçimde açılır.
  5. İstenilen formda kesilir.
  6. Kaynayan tuzlu suda yaklaşık 5-6 dakika haşlanır.
  7. Yumuşayan makarnanın suyu süzülerek pesto sosu (tarif için) ile buluşturulur ve karıştırılır. Pesto sosu sayfada mevcuttur.
  8. Daha sonra tabaklara konan makarnanın üzerine burrata peyniri konarak servis esilir.

Afiyet olsun.

Pesto Soslu Makarna (Burrata Peyniri Eşliğinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Girit Usulü Kabak Sıyırma
Hindistan Cevizli Şerbetli Tatlı
Tavuklu Fit Marul Dürüm
Çok Harika Taze Fasulye Tarifi (Yoğurtlu)
Lokum Et Kavurma
Fırında Sebze Börek
Hdabla | © 2025 |