Pesto Soslu Makarna
Pesto Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket burgu makarna
- Su
- Tuz
Sosu için;
- 100 gram margarin
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 paket krema
- 3 tatlı kaşığı pesto sos (ben barilla’nın pesto sosunu kullandım)
- Yarım çay kaşığı tuz
Pesto Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yarım paket makarnayı tenceremize alalım ve üstünü geçecek kadar sıcak su koyalım.
- Bir çimdik tuzu üstüne ekleyerek ocağın altını açıp haşlayalım.
- Makarnalarımız yaklaşık 10-12 dakika haşlandıktan sonra rengi değişip düzgünce yumuşayınca altını kapatıp 1 çay bardağı makarna suyundan ayıralım.
- Makarna suyunu ayırdıktan sonra makarnaları süzüp kenara alalım.
- Makarnanın sosunu yapmak için kullanacağımız tencereye margarinimizi koyarak eritelim.
- Eriyen yapın üstüne bulyonu koyup uygunca eritelim.
- Bulyonun büsbütün erimesi lezzeti için kıymetli.
- Bulyon eridikten sonra bir paket kremayı üstlerine ekleyelim.
- Krema uygunca ısındıktan sonra 3 tatlı kaşığı pesto sosunu denetimli olarak sosa ek edelim.
- Homojen formda karıştığına emin olalım sosun tadına bakalım ve ona nazaran üstüne tuz ekleyelim.
- Sos uygunca ısındığında makarnalarımızı ek edip güzelce karıştıralım. Deneyen herkese afiyet olsun.
Pesto Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









