Perişan Kurabiye (Koparat Kurabiye)

Perişan Kurabiye (Koparat Kurabiye) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
- 1 adet yumurta
- Alabildiği kadar un yaklaşık 2-2.5 bardak
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı iri kıyılmış antep fıstığı (isterseniz kuru meyveler fındık ceviz ekleyebilirsiniz) (çerez tercihi size kalmış istediğinizi ekleyip istediğinizi çıkarabilirsiniz)
Üzeri için:
- Pudra şekeri (isteğe bağlı)
Perişan Kurabiye (Koparat Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Üzüm ceviz antep fıstığı damla çikolata hariç oda sıcaklığındaki margarin ile hamur gereçlerini karıştıralım. Yumuşak bir hamur olacak.
- Daha sonra ceviz antep fıstığı üzüm ve damla çikolatayı ekleyip karıştıralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp şekil vermeden tepsiye dizelim.
- 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyelerin birinci sıcaklığı geçince üzerine pudra şekeri serpelim. Kurabiyelerimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋
Perişan Kurabiye (Koparat Kurabiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











