Perişan Kurabiye ( Kopar At Kurabiye)
Perişan Kurabiye ( Kopar At Kurabiye) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yahut margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri ( 200ml)
- Yarım su bardağı mısır nişastası (100ml)
- 3 su bardağı kadar un
- Yarım su bardağı ceviziçi kırığı
- Yarım su bardağı sarı çekirdeksiz üzüm
- Yarım su bardağı damla çikolata
Perişan Kurabiye ( Kopar At Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta, sirke, nişasta, vanilyayı alalım biraz yoğurup, azar azar unu ekleyelim biraz hafif ele yapışan bir hamur olacaktır.
- Ceviziçi, kuru üzüm ve danla çikolatayı da ekleyip hamuru biraz daha yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur elde edelim, yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurdan ceviz büyüklüğünde bir tutam alıp tepsiye bırakalım sırayla dizelim, hamur modüllerini düzeltip biçim vermeye gerek yok.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 20 dakika üzeri ve tabanı kızarana kadar denetimli olarak pişiriniz, akabinde fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelince servis edebilirsiniz, afiyetle;).
Perişan Kurabiye ( Kopar At Kurabiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












