Perişan Kurabiye

Perişan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bol bol ceviz( iri parçacıklı )
  • Kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı tahin

Perişan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında margarini ve şekeri çırpıp teker teker yumurtaları ekleyelim.
  2. Ardından sıvı yağ ve kabartma tozu ekleyelim.
  3. Karıştırdıktan sonra unun yarısını ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Tahin ve tarçını ekleyin. Unun geri kalanını ekleyip elinizle yoğurun.
  5. Geri kalan istediğiniz gereçleri ekleyebilirsiniz. Tarçın ve tahinde size kalmış.
  6. Damla çikolata, ceviz, kuru üzüm damak zevkinize nazaran ekleyip karıştırmaya devam edin.
  7. Tepsiye hamurdan modüller alıp hal vermeden dizin. Perişan halde bırakın ismini buradan alıyor😄.
  8. 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dk pişmeye bırakın. Afiyet olsun 🍪.

Perişan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilek Marmelatı
Kolay Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Aradığınız O Kolay Sufle Tarifi
Çi Börek
Tavuk Suyuna Çorba (Senede Bir Çorbası)
Sarımsaklı Yoğurtlu Omlet (Bol Ekmek Yediren Şifalı Antibiyotik)
Hdabla | © 2025 |