Perişan Kurabiye

Perişan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı (veya margarin)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un(2/2,5 su bardağı un)
- 1 adet Türk kahvesi fincanı damla çikolata
- 1 adet Türk kahvesi fincanı kırılmış ceviz (isteğe nazaran fındık yada kuru üzüm ekleyebilirsiniz)
Perişan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için damla çikolata ve kırılmış ceviz dışında bütün materyalleri karıştıralım.
- Unu denetimli ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edelim.
- Damla çikolata ve kırılmış cevizide ekleyip karışana kadar yoğuralım.
- Şekil vermeden küçük modüller ayıralım (istediğiniz boyutta yapabilirsiniz) tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim (fırın ayarınıza nazaran kon olarak pişirelim) afiyet olsun.
Perişan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
