Perişan Cookie
Perişan Cookie Tanımı İçin Malzemeler
- 110 gram tereyağ
- Yarım su bardağı esmer şeker
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı fındık
- 100 gram bitter çikolata
Perişan Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ ve şekeri mikser ile çırpın.
- İyice birbirine karıştıktan sonra yumurtayı ekleyip tekrar çırpın.
- Bu basamaktan sonra spatula ile devam edin.
- Kuru materyalleri ekleyip karıştırın.
- En son fındık ve çikolatayı ekleyin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 er çay kaşığı aralıklı olucak halde hamurdan kesimler koyun.
- Önceden ısıtılmış 160° fırında 6-7 dakika da pişirin.
- Küçük olduğu için süratli pişiyor.
- Tamamen soğuduktan sonra servis edin. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 😊.
Perişan Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















